MeterON

Mérőrendszerek, Adatgyűjtő, CMMS, Vezérlő és megjelenítő rendszerek

Computer Maintenance Managment System

CMMS integrált vezérlő és megjelenítő rendszerekkelRendszerünk használat közben fejlesztettük, valós karbantartói környezetben valódi igényekkel.
Az oldal akár okos telefonon is elérhető így a technikusoknak mérnököknek felhasználóknak, azonnal a rendelkezésére áll. Több felhesználó, egyidejűleg dolgozhat az oldalon. Különböző jelszó szintekkel különböző funkciók érhetőek el akár egyénre beállítva. Jelenlegi rendszerünk lehetőségei főbb funkciói:

NAPLÓZÁS

Karbantartói munkák naplózására szolgáló dashboard


Napló dashboard:
Image

Gépegységek szerinti napló készítés akár ágazatonként (gépész, villamos …) , ami segíti a meghibásodások gyakoriságának elemzését.

A technikusoknak adhat javítási támpontot a korábbi hibák javítási tapasztalatait visszakeresve.

Itt fontos megjegyezni a korrekt naplókitöltés nélkülözhetetlen ehhez.

Mi volt a hibajelenség? Mi volt a megoldás? Milyen alkatrészek kerültek felhasználásra, kérdésekre adott válaszokkal.

Több éves karbantartói tapasztalatom alapján, kijelentem, hogy a meghibásodások jellemzően visszatérő hibákból adódnak. Így egy új kolléga is könnyebben tud tanulni a korábbi tapasztalatokból. Csökken az eszkalációk száma és rövidebb hibaelhárítást eredményez egy ilyen rendszer hatékony alkalmazása. A visszatérő hibák gyökérokainak keresésére lehet fókuszálni.

A be nem fejezett munkák is nyomon követhetőek külön színnel is kiemelve, így ezek nem kerülik el a vezetőség és technikusok figyelmét sem.

A fenti funkciót akár ütemezett feladatok kiadására is használhatjuk, adott esetben név szerinti felelős megadásával.

ALKATRÉSZ KEZELÉS

Alkatrész nyomonkövetésére szolgáló dashboardAlkatrész dashboard:
Image

Raktári adatbázis alkatrészek nyilvántartására.

Itt saját egyedi cikkszámmal láthatjuk el alkatrészeinket, általában SAP követelmény.

Megadhatom az alkatrész saját típusát és írhatok hozzá egy keresési formátumot.
Példa keresési formátumra: Mágneskapcsoló-24VDC-3kW-4No Gyártó: Siemens

Megadhatom a raktárban elfoglalt helyét és a mennyiségét. A felhasználáshoz igazodva megadhatok egy minimum készletet, illetve további kategóriába is sorolhatom az adott gyártmányt.
Kiváltó típussal is könnyen összelehet fűzni az adott termékeket. Jellemzően ez nagy segítség tud lenni, ha egy korábbi termék már nem beszerezhető, de még a gépekben megtalálható és helyette már egy más típusú eszközt kell beépíteni, ezzel sok kérdést és tanácstalanságot meg lehet előzni.

Gyorsítva a karbantartók reagálási idejét.

Nem kell külön keresni, hanem egyből opcióként dobja fel megfelelő beállítások mellett.

Készlet minimum alá csökkenése esetén a rendszer jelez, így megkönnyíti a nyomkövetési és beszerzési folyamatot.

Mivel olyan környezetben történt a fejlesztés, ahol nincs külön raktáros így a technikusok által kivételezett alkatrész pontos könyvelése esetén a beszerző hamar értesül a változásokról és a készlet hiányról.

A minimum készlet alatt lévő alkatrészeket a beszerző feladatként fel tudja venni magának. Az alkatrész beérkezésig követve van.

DOKUMENTUM FELÜGYELET

Papírmentes dokumentáció
Dokumentumok Rajzok egyéb leírások feltölthetőek elektronikus formában könnyen elérhetővé téve a kollégák számára, Így adott esetben egy tableten vagy telefonon keresztül le tudja hívni az éppen szükséges rajzot és nem kell külön bajlódnia a papíralapú dokumentum előkeresésével. Hiba keresésénél gyors segítség tud lenni, ha például egy alkatrész hibalistájához hozzáfér, vagy az adott eszköz elektromos rajzához.

TÚLORA KEZELŐ RENDSZER

Adatbázisba regisztrált túlmunka naplózás
A túlórákat ezen a naplófelületen jól láthatóan lehet vezetni, és dokumentáltan tervezhetjük a kollégák még az évben aktuális túlóra mennyiségét, optimalizáltan amennyiben ez szükséges.
Plusz funkciók gépegységekből szerzett információk kinyerése, bizonyos feltételek mellet megjeleníthető naplózható.

Rendszerünk használat közben fejlesztettük, valós karbantartói környezetben valódi igényekkel.
Az oldal akár okos telefonon is elérhető így a technikusoknak mérnököknek felhasználóknak, azonnal a rendelkezésére áll. Több felhesználó, egyidejűleg dolgozhat az oldalon. Különböző jelszó szintekkel különböző funkciók érhetőek el akár egyénre beállítva.